Vormen

Grensverleggend...

Doordat al onze lampenkappen door ervaren vakmensen met de hand worden gemaakt zijn wij flexibel en zijn er geen beperkingen in de productie van duurzaam gefabriceerde lampenkappen. Voor baanbrekende concepten, ideeën en wensen kunt u altijd bij ons terecht.

Biglight biedt u tevens een aantal standaard vormen. Voor elke kap zijn de grensverleggende opties en mogelijkheden in materiaal, afwerking en service van Biglight toepasbaar. Om het u zo simpel mogelijk te maken hebben onze stylisten een grote hoeveelheid standaardmaten voor deze innoverende kappen samengesteld. Zo kunnen wij u altijd een lampenkap leveren met optisch de juiste verhoudingen. Deze standaardmaten kunt u vinden als u een keuze gemaakt heeft in de gewenste vorm lampenkap.

Uiteraard staan onze specialisten ook altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden of tips en adviezen te geven over lampenkappen met afwijkende vormen en maten.

Cilinder:

Een van deze standaardvormen is de cilinderkap. Deze lampenkappen worden al eeuwen toegepast. Door gebruik van deze vorm kan een klassiekere uitstraling worden gerealiseerd, maar door de eindeloze bewerkingsmogelijkheden die Biglight u biedt werkt deze kap tegenwoordig ook uitstekend binnen een moderne uitstraling van de ruimte.

Maximale maten:
Hoogte: 130cm
Diameter: 195cm

Conisch:

Net als de cilinder is de conische kap een lampenkap die veelvuldig wordt toegepast in onze projecten. Binnen dit type kap zijn drie maten variabel. Dat zijn de diameter van de bovenzijde, de diameter van de onderzijde en de hoogte. Wederom kan dit grote invloed hebben op de uitstraling van uw duurzaam geproduceerde lampenkap op maat.

Maximale maten:
Hoogte: 85cm
Bovendiameter: 50cm
Onder diameter: 60cm

Kubus:

Deze vorm lampenkappen komen vaak voor in de modernere projecten, echter met de bewerkingsmethodes die Biglight te bieden heeft garanderen wij tevens een geweldig resultaat in een klassiekere inrichting. Binnen de kubusvorm zijn twee maten variabel. Dat zijn de hoogte maat en de lengtemaat. Deze laatste geldt voor zowel de breedte als de diepte van uw kap. De maximale maten van deze kap zijn 100 cm in de breedte en diepte en 60 cm in de hoogte.

Maximale maten:
Hoogte: 60cm
Breedte: 100cm
Diepte: 100cm

Balk:

De balk is in weinig opzichten anders dan de kubusvorm maar wordt veel toegepast als hanglamp boven tafels, bureaus en balies. Deze kap leent zich ideaal voor het bedrukken van logo's of huisstijlen. Voor deze kap zijn drie maten variabel. Dat zijn de hoogte, diepte en breedte.

Maximale maten:
Hoogte: 60cm
Breedte: 150cm
Diepte: 30cm

Afwijkende maten:

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zichzelf niet kunt voorzien met de standaardmaten die wij bieden. Dankzij het flexibele productieproces en het ambachtelijke handwerk van onze ervaren vakmensen zijn wij in staat elke door u gewenste vorm lampenkap te produceren. Bovendien beschikken wij over een groot aantal duurzame en innovatieve machinale bewerkingsmethodes waardoor wij aan al uw grensverleggende wensen en ideeën kunnen voldoen. Biglight is niet bang voor de uitdaging binnen het ontwerp en gaat deze graag aan. Dat heeft ons vaak tot baanbrekende ontwerpen geleid zoals bijvoorbeeld lampenkappen met een diameter van negen meter. Een overzicht van door ons gerealiseerde uitdagingen kunt u bekijken onder onze gerealiseerde projecten. Klik hier.

Voor vragen, adviezen en tips kunt u altijd terecht bij onze adviseurs en stylisten. Dat kunt u doen door een vrijblijvende offerte aan te vragen of door een bezoek te brengen aan onze belevingswereld te Duiven.