Stofafstotend

Het optimum in gebruiksgemak

Naast duurzaamheid in het productieproces staat duurzaamheid in het gebruik van onze innovatieve lampenkappen op maat bij Biglight hoog in het vaandel. Wij kunnen u binnen onze eindeloze stoffencollectie een greep stoffen leveren die een nabehandeling hebben gehad waardoor zij op een innovatieve wijze daadwerkelijk duurzaam zijn in het gebruik.

Objecten binnen een ruimte hebben de neiging stof aan te trekken. Zo ook de lampenkappen die u ophangt. Door een waterafstotende behandeling kunnen wij uw lampenkap stofafstotend maken. Wanneer er namelijk genoeg van de waterwerende substantie wordt aangebracht op de stof resulteert dat in een uitermate glad oppervlak. Zo glad dat stof zich niet meer kan hechten aan de lampenkap en deze niet vuil wordt. Dit effect wordt het lotuseffect genoemd.

Deze lotustechniek is afgeleid van het bekende watereffect op een lotusblad. Dit blad bestaat uit een hoeveelheid kleine bultjes, bestaande op Nano schaal, waardoor het water dat over het blad stroomt geen grip kan krijgen op het oppervlak. Hoewel er dus water over het blad stroomt blijft het blad volledig droog. Van deze verschijning is de techniek voor stofbehandeling afgeleid.

Dit zijn ver doorontwikkelde technologieën en Biglight loopt hiermee voorop. De laag die ontstaat op uw lampenkap is visueel niet aanwezig en heeft dus geen enkele effect op de uitstraling en esthetica van uw lampenkap op maat. Uw lampenkap blijft uniek en volledig voldoen aan uw wensen.