Kleuren

Simpelweg alles is mogelijk...

Wit

Wit wordt gezien als de kleur van eerbaarheid en onschuld. Wit heeft een uitermate goede neutraliserende werking. De werking van andere felle kleuren blijft intact bij aanwezigheid van wit. Wit geeft een fris, schoon en ruimtelijk gevoel.

Paars

Paars is de kleur van innovatie en van vooruitstreven. Het is een kleur die diepe ontspanning kan oproepen en een krachtig gevoel overbrengt. Paars geeft de mens waardigheid, en brengt ze zekerheid en vastberadenheid.

Roze

Roze is een intieme kleur. Innig, knus en openhartig. Roze kan zelfs de meest kille geaardheden doen losbarsten. Deze kleur geeft ontspanning en straalt vreugde, vriendelijkheid en emoties uit. Niet voor niets bestaat de uitdrukking ‘door een roze bril kijken'.

Rood

Rood is een oerkleur. De mens denkt aan liefde, aan rozen en exotisch fruit. Rood kan aanzet geven tot nieuwe energie en activeert de meest diepliggende emoties. Rood straalt kracht, motivatie, passie en macht uit. Rood is een leider in aanwezigheid van andere kleuren.

Oranje

Oranje is een evenwichtige kleur. Dat komt doordat de mens het associeert met de aarde. Bij die evenwichtigheid horen emoties als blijheid, motivatie, optimisme en welzijn. Tekort aan oranje energie kan zelfs leiden tot een mindere hoeveelheid zelfvertrouwen en negatieve zelfbeelden.

Geel

Geel is de verwante kleur van licht. Het heeft te maken met logica en creativiteit. Geel is een felle en expressieve kleur en kan optimisme of blijheid oproepen in de mens. Maar geel heeft een keerzijde. Soms kunnen mensen op een manier getroffen worden door geel die ze verwarring en zweverigheid opbrengen. Geel doet mensen denken aan fruit, blijdschap en toegankelijkheid

Groen

Groen staat uiteraard voor de natuur. Deze kleur weerspiegelt harmonie, en vrede. Ook tevredenheid is een emotie die door groen opgeroepen kan worden. Het biedt net als geel optimisme maar heeft daarbij in tegenstelling tot oranje een opwekkende werking van vertrouwen.

Turkoois

Turkoois werkt ontspannend. Het is een kleur van heldere gedachten en intuďtie. Het is een rustige en vredelievende kleur die verkoeling biedt. Turkoois veroorzaakt een leeg hoofd zonder last van emoties en werkt daarom goed samen met bijvoorbeeld donkerdere en warmere kleuren die juist wel de kwaliteit hebben deze emoties op te roepen.

Blauw

Blauw is de kleur die ieder mens meteen aan de hemel doet denken. Het is de kleur van het imaginaire. Deze kleur verkoelt en geeft vrede en rust. Bovendien is bewezen dat blauw de communicatie en zelfexpressie met jezelf en anderen bevordert. Blauw opent de geest, stimuleert muzikaal gevoel en kan mensen uit hun alledaagse sleur halen. Blauw is een kleur zonder grenzen.

Bruin

Bruin geeft een oosterse en natuurlijke sfeer door de eerste associaties met hout. Door de gevoelsmatige aanwezigheid van hout en dus de natuur kan het een rustgevende en volwassen invloed hebben op onze gemoedstoestand. Bruin combineert goed met aardse kleuren als groen en oranje doordat deze ook snel associaties met de natuur opwekken.

Grijs

Hoewel grijs, het broertje van wit en zwart, niet de meest opwekkende kleur in het kleurenspectrum is betreft het een kleur die enorme rust kan geven. Het is een zeer chique en stijlvolle kleur. Grijs geeft vooral extra aandacht aan de andere aanwezige kleuren.

Zwart

Het is een uitdaging om zwart te gebruiken in het interieur. Het vergt zeker aandacht in de omgang en samenwerking met andere kleuren. Wanneer het goed wordt toegepast geeft zwart die extra dimensie aan een ruimte waar u naar op zoek bent.

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag verder...

Besselink Licht Import B.V.
Nieuwgraaf 10
6921 RJ Duiven
Nederland

T +31 (0) 26 - 31 90 630
F +31 (0) 26 - 31 14 179
E info@biglight.nl